Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

5 vragen over gevelisolatie

Door gevelisolatie kan er minder warmte van binnen naar buiten ontsnappen wat veel energie en geld bespaart. Wij hebben al vele woningen en gebouwen in Nederland voorzien van gevelisolatie, en weten daar alles van. Door buitengevelisolatie toe te passen blijft de warmte binnen. Zelfs als de verwarming is uitgeschakeld geven de muren warmte terug aan de binnenruimte wat een comfortabel leefklimaat oplevert. Maar is er meer! Want door het aanbrengen van isolatie van KombiTherm worden vochtproblemen en scheuren in de buitenmuren voorkomen, de bestaande fundering niet aangetast en het milieu zo min mogelijk belast. Er hoeft in de meeste gevallen zelfs geen omgevingsvergunning te worden aangevraagd.

1. Hoe veilig is gevelisolatie?

Wanneer we gevelisolatie aanbrengen doen we dat uiteraard op een veilige manier. Daarnaast is het materiaal ook erg licht van gewicht waardoor de fundering niet hoeft worden aangepast. Ook is een gevelisolatiesysteem van KombiTherm waterafstotend en brandwerend en voldoet het systeem aan alle gestelde veiligheidseisen. Het is zelfs zo dat het systeem meer spanning kan opvangen dan andere gevelmaterialen omdat de isolatieplaten worden voorzien van een mortelweefsellaag. Dit zorgt voor een hoge scheurvastheid. 

2. Hoe milieuvriendelijk is gevelisolatie van KombiTherm?

KombiTherm isolatieplaten zijn leverbaar in het zeer eenvoudig te verwerken EPS (polystyreen). EPS staat voor geëxpandeerd polystryreen, ook wel bekend onder de naam tempex of piepschuim. Deze witte bolletjes (korrels) zijn zeer geschikt als isolatiemateriaal omdat ze waterafstotend én milieuvriendelijk zijn. EPS platen zijn in alle gewenste diktes verkrijgbaar, in tegenstelling tot vele andere isolatiematerialen en heeft als voordeel dat er weinig materiaal verloren gaat. Bovendien kan datgene wat toch over is, tot wel vijf keer (!) worden hergebruikt, wat ten goede komt aan het milieu. Omdat EPS (polytryreen) veelal uit lucht bestaat is het materiaalgebruik gering en zal er beperkt sprake zijn van uitputting van grondstoffen of landschapsaantasting, wanneer er nieuw EPS gemaakt wordt. Kortom: KombiTherm isolatie is duurzaam en tast het milieu zo min mogelijk aan. 

3. Hoe lang gaat buitengevelisolatie mee?

Het isoleren van een woning of gebouw gebeurt doorgaans maar één keer. Daarna is de woning levenslang beschermd, mits de juiste isolatiematerialen worden gebruikt, het isolatiemateriaal op de juiste wijze wordt toegepast en het systeem periodiek wordt onderhouden. KombiTherm materialen zijn KOMO-gecertificeerd zijn, zodat de kwaliteit en levensduur zijn gewaarborgd. En omdat we zó zeker van onze zaak zijn, kan KombiTherm gevelisolatie geleverd worden met een 10-jarige, niet aflopende garantie. Hiervoor moet het systeem wel worden aangebracht door een gecertificeerde verwerker.

4. Waarom kiezen voor gevelisolatie van KombiTherm?

Gevelisolatie is om je te beschermen tegen de kou. Maar iedereen weet dat grondstoffen uitgeput raken, energieprijzen stijgen en milieuregelgeving streng is. Dat terwijl onze behoefte aan comfort alsmaar groter wordt. Dat vraagt om een slimme oplossing. KombiTherm is een doordacht systeem voor het isoleren van buitengevels van gebouwen. We werken met milieuvriendelijke materialen waarmee je tot maar liefst 50% kunt besparen op het energieverbruik. En omdat het een uitwendig isolatiesysteem betreft hoeven er geen sloopwerkzaamheden plaats te vinden, wordt de fundering niet aangetast en is er nauwelijks overlast voor bewoners. Daarnaast wil het oog ook wat. KombiTherm Solid is vrijwel niet te onderscheiden van een gevel die is opgetrokken uit traditioneel metselwerk. Architecten krijgen zelfs de mogelijkheid mee te denken over het ontwerp, de toepassingsmogelijkheden en de uitwerking van details. Zodat het perfect past bij het geheel. KombiTherm materialen zijn KOMO-gecertificeerd en in combinatie met een gecertificeerde verwerker kan een 10 jaar niet aflopende verzekerde garantie worden afgesloten. KombiTherm geeft advies op maat. Dat wil zeggen dat de adviseur van KombiTherm alle details uitwerkt in een professioneel verwerkingsadvies. 

5. Wat kost het aanbrengen van gevelisolatie?

Het is niet te zeggen wat de exacte investering van gevelisolatie is. Dit hangt erg af van de omvang van het huis. Wel is duidelijk dat KombiTherm gevelisolatie niet alleen kost, maar ook oplevert! Tot wel 50% op de energierekening bij nieuwbouw, renovatie en utiliteitsbouw. Het is zelfs mogelijk om met KombiTherm energie neutraal te bouwen, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook geld bespaart en comfortabel aanvoelt. En omdat gevelisolatie veel energie bespaart, wat goed voor het klimaat is, helpt de overheid particulieren door het verlenen van de subsidie energiebesparing eigen huis

Mochten er na aanleiding van bovenstaande informatie over gevelisolatie nog vragen zijn, dan horen wij die graag. Neem vrijblijvend contact op met Erik Welten van KombiTherm: info@kombitherm.nl / 0493-31 46 91. 

Geplaatst op: 25 mei 2021

« Terug naar het overzicht