Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Binnen is buiten en andersom op basisschool De Keijenberg

Eind 2018 begon in Renkum de bouw van twee gasloze basisscholen. Momenteel zijn we in de afrondende fase van basisschool de Keijenberg. Een mooie samenwerking tussen aannemersbedrijf BUKO, Kooy Baksteencentrum, Eilers Afbouw en KombiTherm.

Duurzaam schoolgebouw

Het nieuwe pand is bijzonder duurzaam. Het gebouw heeft zonnepanelen en een installatie met warmtepompen. Deze pompen halen warmte uit lucht en voegen die warmte aan het schoolgebouw toe. De installatie kan uit temperaturen van -6 graden nog warmte uit de lucht te halen. Om de warmte binnen goed vast te houden, isoleerde Eilers Afbouw in opdracht van BUKO het hele gebouw met ons KombiTherm gevelisolatiesysteem. Hierna werden de muren afgewerkt met steentrips. 

Binnen en buiten

Voor de afwerking is gekozen voor een keramische steenstrip van Kooy Baksteencentrum. Zowel binnen als buiten zijn dezelfde steenstrips bevestigd met KombiTherm lijmen en voegmortels. Hierdoor lijkt binnen buiten en andersom. Daarbij past het stenenpatroon goed bij de naam van de school: De Keijenberg. De bouwwerkzaamheden worden naar verwachting nog dit jaar afgerond. Wij wensen alle leerlingen en docenten veel (leer)plezier in hun nieuwe school!

School_Renkum_binnen.jpg   IMG_1194.JPG

 

 

 

 

 

Geplaatst op: 30 september 2019

« Terug naar het overzicht