Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Dit is waarom kiezen voor buitengevelisolatie een goed idee is

De koude maanden van het jaar breng je het liefst comfortabel in een goed geïsoleerd huis door. En in de warme zomermaanden houd je de warmte juist het liefst buiten. Je kunt je gevel natuurlijk isoleren met binnen- of spouwmuurisolatie. Maar het aanbrengen van buitengevelisolatie is een beter idee. Maar waarom?

 

 

1. Hoge isolatiewaarde door dikkere isolatielaag

Bij buitengevelisolatie wordt het gebouw als het ware ingepakt. Een doeltreffende methode die zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Je kunt aan de buitenzijde namelijk een dikkere laag isolatie aanbrengen.

2. Je buitenmuren zo goed als nieuw

Nog een voordeel: je buitenmuren zijn weer zo goed als nieuw. Het isolatiemateriaal wordt namelijk voorzien van gevelbekleding. Denk hierbij aan pleisterwerk of aan steenstrips. 

3. De meest duurzame isolatievorm voor een lage energierekening

Het vergt een wat hogere investering dan spouwmuur- of binnenisolatie. Maar je krijgt er een hoop voor terug. Buitengevelisolatie is namelijk de meest duurzame vorm van warmte-isolatie en heeft de hoogste isolatiewaarde van alle gevelisolatievormen. De temperatuur in de woning blijft constanter, en dat is fijn wonen of werken. En ook mooi: het zorgt voor een lage energierekening.

Ter indicatie: als je bij een gemiddelde hoekwoning de hele gevel aan de buitenkant laat isoleren, bespaar je ruim 900 Euro per jaar op je energierekening (1.100m2 gas; prijspeil 2020). Bovendien is het goed voor het klimaat.

4. Subsidies

Als je gevelisolatie combineert met het isoleren van je dak, spouwmuur, vloer of ramen, kun je ongeveer 20% van de kosten terugkrijgen. Dat is mooi meegenomen!

Geplaatst op: 18 oktober 2021

« Terug naar het overzicht