Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Een vakantiewoning energiezuinig maken met gevelisolatie

Moderne en duurzame vrijstaande villa’s ontwikkelen als recreatiewoningen, dat is het project in Noorbeek. Samen met andere aannemers heeft KombiTherm op vakantiepark de Waufsberg 62 recreatiewoningen gerealiseerd. 

De huizen op het vakantiepark hebben verschillende gevelafwerkingen. Een gevelsysteem gemaakt met een modelleerpleister als eindafwerking. Bij de bouw zijn de nieuwste duurzaamheidsproducten gebruikt. Kortom, een woning van de toekomst. In tien foto’s brengen we in beeld hoe het eindresultaat eruit ziet. Modern afgewerkte woningen die duurzaam zijn. En de gevelisolatie? Die is mooi verwerkt op een manier zoals het hoort. 

Een project van dichtbij zien of meer informatie ontvangen?

Kombitherm-gevelisolatie-aanbrengen-vakantiewoningen-Noordbeek-1.jpg

Het schuin-vooraanzicht van een van de huisjes in Noorbeek. Een stijl van gekleurd pleisterwerk en houtafwerking op de gevels.

Kombitherm-gevelisolatie-aanbrengen-vakantiewoningen-Noordbeek-2.jpg

Door de afwerking met een houtlook gaan de huisjes op in de natuur. Dit komt mede door de kleurstelling van hout- en pleisterwerk.

Kombitherm-gevelisolatie-aanbrengen-vakantiewoningen-Noordbeek-3.jpg

Een overzicht van meerdere recreatiewoningen naast elkaar. Door de nieuwheid van het park moet het ‘groen’ nog flink aangroeien. Op de lange termijn ontstaat hierdoor een echt groen park.

Kombitherm-gevelisolatie-aanbrengen-vakantiewoningen-Noordbeek-4.jpg

Alle huizen hebben bovenop het pleisterwerk een afwerking van hout. Het zijn red cedar balken. Het gebruikte hout is duurzaam en komt veelal voor in Canada. Het materiaal is zacht in bewerking en hierdoor goed geschikt om te verwerken op gevels.

Kombitherm-gevelisolatie-aanbrengen-vakantiewoningen-Noordbeek-5.jpg

De aansluiting mooi in beeld gebracht. Ruim boven het maaiveld en behandeld met bitumen. Op deze manier is het waterdicht. De grindkoffer om het huis zorgt voor afvoer van het oppervlaktewater. Dit is een van de meest gemaakte fouten bij het aanbrengen van isolatie op de gevel. Meer lezen over foutief iets aanbrengen in het whitepaper: 10 veelvoorkomende fouten bij gevelisolatie.

Kombitherm-gevelisolatie-aanbrengen-vakantiewoningen-Noordbeek-6.jpg

Deze pleister is in kleur aangebracht en kan zo gemodelleerd worden, dat de oude vakwerkwoningen van vroeger kunnen worden nagebootst. Bij het Mono systeem meer informatie over pleiserwerk afwerking.

Kombitherm-gevelisolatie-aanbrengen-vakantiewoningen-Noordbeek-7.jpg

Hier een close-up van de red cedar balken die een extra uitstraling geven aan de huizen. 

Kombitherm-gevelisolatie-aanbrengen-vakantiewoningen-Noordbeek-8.jpg

Een combinatielook. Het hout met het pleisterwerk. Strakke en duidelijke lijnen. De raamdorpel is netjes afgewerkt met kopschot. Hierdoor is er speling aan de voorzijde gecreëerd om thermische uitzetting van waterslag op te vangen. Er is voldoende afschot en overstek bij de dorpel.

Kombitherm-gevelisolatie-aanbrengen-vakantiewoningen-Noordbeek-9.jpg

Het eindresultaat met vooraanzicht. Ruime vakantiewoningen waar je als toerist kunt ontspannen en een comfortabel huis hebt. Een huis wat een gezond leefklimaat heeft.

Kombitherm-gevelisolatie-aanbrengen-vakantiewoningen-Noordbeek-10.jpg

Door het huis te combineren met hout, loopt het hout van de veranda mooi door. Op deze manier wordt er nog meer één geheel gecreëerd.

Geplaatst op: 06 november 2017

« Terug naar het overzicht