Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Verzekerde garantie voor buitengevelisolatie? Zo regel je dat!

Het aanbrengen van buitengevelisolatie vergt de nodige precisie. Om verzekerd te zijn van kwaliteit is er een Verzekerde Garantie. Een regeling die zekerheid geeft door kwaliteitszorg te koppelen aan een niet aflopende 10 jarige verzekerde garantie. KombiTherm voldoet qua gevelsysteem aan alle eisen om die Verzekerde Garantie te krijgen.

Verzekerde Garantie wordt afgegeven door de Stichting Gevelgarantie (stichtinggevelgarantie.nl). Een belangrijke radar in dit geheel is Afbouw-Gevelsupport. Zij verzorgen onafhankelijke kwaliteitsinspecties op de desbetreffende projecten. Mocht er binnen de garantietermijn schade optreden aan projecten die onder de regeling vallen, dan wordt herstel van de schade of vervanging vergoedt. Het biedt voor klanten volledige zekerheid op technische risico’s. Een fijn verkoopargument voor de verwerker!

Hoe kom ik als verwerker aan Verzekerde Garantie?

Als uitgangspunt voor Verzekerde Garantie moeten de te verwerken buitengevelisolatie:

  • Beschikken over een KOMO-attest (of gelijkwaardige kwaliteitsverklaring) én
  • worden aangebracht door een gecertificeerd stukadoors-afbouwbedrijf. Steeds meer KombiTherm verwerkers zijn zelf ook KOMO-gecertificeerd.

Voor projecten geldt een verplichte voorinspectie waarin de correcte voorbereiding en uitvoering van de werkzaamheden wordt gecontroleerd.

Na oplevering

Verzekerde garantie is een uitgekiend systeem waarbij eigenaren op een proactieve manier worden geprikkeld om de pleisterlagen te onderhouden. Stichting Gevelgarantie stelt als verplichting voor 10 jaar verzekerde garantie dat de eigenaar van een gebouw zelf het eventueel nodige onderhoud doet en structureert de hulp die hij daarbij nodig heeft. Afbouw-Gevelsupport helpt eigenaren hierbij. Zij beoordelen de conditie van de gevel, signaleren benodigd onderhoudswerk en helpen het in gang zetten daarvan. Dat doen zij vanuit hun eigen rol en ritme in de verschillende fases van het project. Een inspectiecontract kan dan ook worden afgesloten. Elke drie jaar worden de gevels dan APK gekeurd.

Werkwijze zorgt voor uitgebreide dekking

Dankzij deze werkwijze biedt de verzekering een uitgebreide dekking voor technische risico’s met een beperkte premie. Een heel interessante regeling die veel voordelen en zekerheden biedt voor alle betrokken. Maar die bovenal de klant beschermt, die vaak over minder technische kennis beschikt.

afbouw-gevelsupport.nl

Geplaatst op: 29 april 2021

« Terug naar het overzicht