Wat is KombiTherm?

KombiTherm is een doordacht systeem voor het isoleren van buitengevels bij nieuwbouw, renovatie en utiliteitsbouw. Afhankelijk van de dikte van het systeem bereikt u met KombiTherm een enorme besparing op het energieverbruik, tot maar liefst 50%. Dat scheelt al snel zo’n zeshonderd euro per jaar, en dan overdrijven we niet eens. En in de toekomst wordt het bespaarpotentieel alleen maar groter, want het is geen geheim dat gas de komende jaren fors duurder wordt.

KombiTherm maakt het mogelijk energieneutraal te bouwen. Bovendien voelt een met KombiTherm geïsoleerde ruimte erg comfortabel aan; aangenaam warm in de winter, koel in de zomer en winddicht in alle seizoenen. En ook de buren kunnen tevreden zijn: de afwerking sluit optimaal aan bij ieder gewenst gevelontwerp, zodat een met KombiTherm bewerkte gevel lekker vlot integreert in de wijk.

KombiTherm is er in twee varianten

KombiTherm Mono

KombiTherm Mono geeft een gebouw een moderne en strakke uitstraling. En het is aan te brengen in verschillende kleuren. Met KombiTherm eigenschappen van hoogwaardige isolatie en design. Uiteraard is KombiTherm Mono waterafstotend, maar blijft de gevel toch ademen.

systeem-mono-xl.jpg

systeem-solid-xl.jpg

KombiTherm Solid

Met KombiTherm Solid is een gevel op het oog nauwelijks te onderscheiden van een gevel die is opgetrokken uit traditioneel metselwerk. De steenstrip is leverbaar in twee varianten:

  1. Strengperssteen: een keramische tegel die er dankzij de moderne technieken uit kan zien als iedere gewenste baksteen of tegel.
  2. Minerale ofwel kunststof steenstrip: een lichtgewicht, minerale, flexibele steenstrip die in alle maten en kleurschakeringen leverbaar is.

Het voordeel van de steenstrips is dat ze nauwelijks water opnemen. De voeg is bovendien waterafstotend, zodat er geen water het isolatiesysteem kan binnendringen. Het bijzondere aan de steenstrips is dat ze verwerkt worden volgens het ‘floated butter’-principe. Dat betekent dat niet alleen de hele muur wordt voorzien van tegellijm, maar ook ieder afzonderlijk steentje. Dit garandeert een perfecte hechting aan de geïsoleerde ondergrond.